A Balaton-felvidéken Hegymagason eladó igényesen felújított parasztház berendezéssel, Balaton-felvidéki parasztház eladó, nádtetős parasztház a Balaton közelében eladó, nyaraló Hegymagason nádtetős a Balaton-felvidéken, Szent György-hegyen eladó nádtetős parasztház, Balaton-felvidék Szent György-hegy nádtetős parasztház felújítva eladó berendezve, Alfaingatlan kínálat nádtetős parasztház a Balaton-felvidéken eladó

 

A Balaton-felvidéken Szent György-hegyen eladó nádtetős parasztház igényesen felújítva

Balaton-felvidéken autentikus parasztház eladó, Hegymagason Szigliget közelében nádtetős parasztház felújítva eladó Szent György-hegyen felújított parasztház, ideális nyaraló eladó

Az ingatlan zártkerti a tulajdoni lapon gazdasági épület és udvar megnevezésű.
Művelési ágból kivont, nem tartozik a földforgalmi földtörvény rendelkezései alá. A telek 3690 m2, lakóterület nettó 110 m2.

KÉPEK ÉS AZ INGATLAN ISMERTETÉSE - Ár 500.000.- Euro

 

A Balaton-felvidéken eladó nádtetős autentikus ház, újszerű állapotban Hegymagason. Tapolcától 6 km, Szigligettől 7 km-re. A Szent György-hegy nyugati oldalán, szőlőskertek ölelésében, zártkerti ingatlan. Körpanorámájában gyönyörködhetünk, Badacsonytól Szigligeten át a Keszthelyi-medencéig. Az épület alatt 200 éves borospince húzódik a felette lévő épület 2000-ben teljesen fel lett újítva és átépítve. A ház bazaltkőből épült. A telek 3650 m2. A házat hangulatos díszkert veszi körül, öntözőrendszerrel, kis medencével. Pince+földszint+tetőtér beépítéses, tényleges lakóterülete 110 m2. A földszint jól tagolt, melyben kandallós nappali, konyha, étkezősarok, fürdőszoba és a tetőtéri feljáró van egy légtérben. A nappaliból régi pinceajtó vezet a borospincébe, melynek az udvarról is van bejárata. A tetőtérben 3 szoba és fürdőszoba lett kialakítva. A boltíves pince egy légterű, kifogástalan állapotú. A pince melletti terasz alatt, tároló lett kialakítva. A földszinti helyiségben hűtő/fűtő klíma van. A nappali remek kandallója az egész házat befűti. A földszint padozata járólap a falak fehérre festettek a mennyezet hagyományos gerendás/padlós. Felette beton födém hordozza az emelet súlyát, szintén járólap burkolattal, fehér falakkal és lambériával. Kuriózum a panorámás, fedett nyári konyha, melyben hagyományos kemence, fatüzeléses tűzhely, faszenes grillező és tűzhely, s meleg vizes mosogató van. Bográcsozásra külön tűzrakó hely lett kialakítva. Itt minden adott ahhoz, hogy elfelejtse a mindennapok gondjait, kikapcsolódjon, alkosson és élvezze a csend nyugalmát. A ház közművei: vezetékes víz, 2 db szennyvíz tároló, 3 fázisú és kedvezményes éjszakai áram. Az Internet is kitűnően működik. A ház télen/nyáron lakott, melyhez jól járható földes út vezet. A szomszédos ingatlanokat, nyaralóként használják tulajdonosaik. A tulajdoni lapon gazdasági épület és udvar megnevezésű.

Az ingatlan zártkerti, művelési ágból történő kivonása megtörtént, nem tartozik a földforgalmi földtörvény rendelkezései alá.

Az ingatlan ára 500.000.- Euro

Megtekintésre a +36 70 243 2244 mobilszámon lehet időpontot egyeztetni.


ALFAINGATLAN - 8230 Balatonfüred, Petőfi S. u. 4. - Telefon: 06 87 789 421 - E-mail: balassa33@gmail.com